Emaitzak: 6

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
De forma más sencilla se puede entender la vacuna como la administración en dosis muy pequeñas del propio agente que origina la enfermedad, que provocan la creación de anticuerpos que permanecen en el organismo, y lo protegen en el caso de futuros contagios. Modu errazagoan esateko, gaixotasuna sortzen duen eragilea dosi txikietan ematea da txertoa; organismoan irauten duten antigorputzak sortzen ditu, eta babestu egiten du organismoa, etorkizunean gerta daitezkeen kutsaduretatik.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (3)
Normalmente, para los procesos profundos se usan dosis más elevadas y se reducen cuando se tratan procesos superficiales. Prozesu sakonetan dosi handiagoak erabili ohi dira, eta azaleko prozesuetan, ostera, txikiagoak.

Materiala: Elektroestetika

En general, se optará siempre por la mínima dosis eficaz, es decir, aquella con la cual se obtienen los efectos terapéuticos deseados, evitando aumentar el valor de la misma. Oro har, dosi eraginkor gutxienekoa aukeratuko dugu beti, alegia, nahi ditugun eragin terapeutikoak lortzeko behar den dosi txikiena.

Materiala: Elektroestetika

Se iniciará el tratamiento con dosis bajas que se aumentarán paulatinamente en función de los resultados. Tratamendua dosi txikiekin hasiko dugu, eta dosia pixkanaka handituko dugu emaitzen arabera.

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (1)
Moviendo la palanca dosificadora (en al foto) conseguimos mayor o menor dosis de siembra. Dosifikatzeko palanka mugituz (argazkian) ereiteko dosi handiagoa edo txikiagoa lortuko dugu.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (1)
Las dosis más débiles de ionización se emplean para evitar la germinación o destruir insectos, las dosis más usadas se utilizan para acabar con bacterias patógenas o para aumentar la duración de la conservación de ciertos productos alimentarios. Ionizazioa, dosi txikietan, erneketa eragozteko eta intsektuak suntsitzeko erabiltzen da, baina batez ere bakterio patogenoak suntsitzeko eta elikagaiak luzaroago kontserbatzeko baliatzen da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx